poniedziałek, 8 czerwca 2015
Sałatka ze szparagami i jajkiem w koszulce.
Pyszne, proste i tanie, "sezon szparagowy" rozpoczęty... Miks sałat (wedle uznania) pół awokado obranego, pokrojonego w ćwiartki i skropionego cytryną, zielone szparagi ( podsmażone lub chwilę podgotowane, nie trzeba ich obierać, wystarczy odłamać zdrewniałe końce ) pokrojony szczypior z młodymi cebulkami. Wszystko skrapiamy oliwą z cytryną, posypujemy świeżo zmielonym pieprzem i solą morską. Na koniec jajo w koszulce, które należy wybić do miseczki, następnie delikatnie wlać do garnka z gotującą lekko osoloną wodą z dodatkiem łyżki octu jabłkowego lub cytryny, mieszamy wodę tworząc wir, wlewamy jajo, które gotujemy około 1 minuty. Całość można posypać startym parmezanem lub innym twardym, ostrzejszym w smaku serem. Smacznego.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz