poniedziałek, 14 lipca 2014

Racuchy na zsiadłym mleku

Racuszki z zsiadłego mleka mojej rodzinie smakują najlepiej z konfiturą brzoskwiniową, gdy konfitura była już przygotowana nie  pozostało mi nic innego jak usmażyć do niej racuchy.
Do przygotowania racuchów użyłam:
1 opakowanie zsiadłego mleka 350 ml (zamiast zsiadłego mleka zimą używam jogurt naturalny)
około 2 szklanki mąki
2 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
olej do smażenia
Jajka zmiksowałam z zsiadłym mlekiem, następnie stopniowo dosypywałam mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, gotowe ciasto kładłam łyżką na rozgrzany olej.
Racuchy podałam od razu po usmażeniu, część z konfiturą, część posypałam cukrem pudrem. Wyśmienite
 i proste. Smacznego.

x

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz