Sałatka z awokado jest bardzo prosta w przygotowaniu, użyłam sałatę lodową, awokado pokrojone w plastry (skropione sokiem z cytryny), szczypiorek, prażone orzeszki ziemne, grillowaną w piekarniku pierś kurczaka. Całość polałam sosem winegret. Wybornie smakuje z plastrami mango i panierowanym serem camembert. Polecam. Aby całość była kompletna nalej sobie lampkę półwytrawnego białego wina i poczuj się jak
w restauracji!!!
Druga wersja sałatki z awokado "na duży głód"
Składniki jak wyżej plus pomidorki koktajlowe, czerwona papryka i grzanki z masłem czosnkowym. Masło czosnkowe przygotowuję wcześniej (ucieram masło z wyciśniętymi ząbkami czosnku
i koperkiem, roluję, zawijam w folię aluminiową) i przechowuję w zamrażarce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz