poniedziałek, 24 sierpnia 2015

Tagliatelle ze szparagami, cukinią i suszonymi pomidorami.



Składniki na około 3 porcje:
makaron tagliatelle (0,5 opakowania)
cukinia (1 sztuka)
szparagi (6-8 sztuk)
suszone pomidory w oliwie (0,5 słoika)
ser gorgonzola
Makaron gotujemy al dente, w międzyczasie cukinię kroimy w plastry lekko solimy i przykrywamy ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się goryczki. Następnie smażymy cukinię na odrobinie oliwy, przewracamy na drugą stronę i dodajemy szparagi, po kilku minutach dodajemy pokrojone, suszone pomidory z niewielką ilością oliwy z ziołami, doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem. Wykładamy makaron na patelnię, dokładnie mieszamy, przekładamy na talerze, na wierzch kładziemy ser (wedle uznania). Smacznego.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz